Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani Več
- BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€FLEKSI poštnina
- Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.
Pomoč kupcem
- Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo
Garancija zadovoljstva
Umeboshi slive bio 150g - Terrassana
Na zalogi
11,93 €
Hitri Pregled
- Posebno japonsko sadje
- Vloženo najmanj 6 mesecev
- Ume je na Japonskem že stoletja hvaljen zaradi svojih posebnih lastnosti
- Izjemno močna kombinacija slanega, slanega in kislega okusa
- Okusi riž, solate ali kumarice
Umeboshi pravzaprav pomeni 'posušen ume'. Ume je japonski sadež, ki ga v Evropi opisujejo tudi kot slivo ali marelico. Okus je neprimerljiv: močan, slan in kisel. Še nikoli niste jedli umeboshi? Vsekakor je vredno poskusiti! Na Japonskem umeboshi pogosto uporabljajo za začinjanje riža, hkrati pa je pomemben del japonske tradicije. Na Japonskem pravijo: 'en umeboshi na dan odžene zdravnika stran!'
Kaj je umeboshi?
Ume je japonski sadež, ki spominja na marelico ali slivo. Ume ni užitno surovo, zato ga fermentiramo približno 6-12 mesecev. Po tem ima umeboshi močan umami, slan in kisel okus. Precej intenzivno, a lepo!
Proizvaja: Terrasana P.O. Box 70, 2450 AB Leimuiden, Nizozemska
Prodaja: Biotopic d.o.o., Cvetlična 9, Celje,
Prodaja: Biotopic d.o.o., Cvetlična 9, Celje,
sadje ume* (Japonska), morska sol, listi shiso* (Japonska)
* = iz ekološke pridelave
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
Energija: 185 kJ/44 kcal
Maščoba: 0,2 g, od tega nasičena: 0 g
Ogljikovi hidrati: 8,5 g, od tega sladkorji: 5,9 g
Prehranske vlaknine: 2,6 g
Beljakovine: 0,7 g
Sol: 19,2 g
Natrij: 7680 mg
Jejte umeboshi takole, če si upate (!) ali pa ga narežite na koščke in uporabite kot začimbo v prelivih in omakah, z rižem ali rezanci ali v tradicionalnih japonskih pijačah, kot je ume-sho-bancha.
Po odprtju nepredušno hranite v suhem in temnem prostoru pri sobni temperaturi (največ 20 °C).
Vaše mnenje