Aelita

Aelita

Zeliščna kmetija Grilc se nahaja na Šenturški gori, na prisojnem pobočju Krvavca, kjer že vrsto let gojijo in pripravljajo zelišča s srcem.

Srce in duša kmetije je zeliščarka Mirjam Grilc, ki se s svojo košaro za zelišča rada potepa daleč proč od naselji visoko v hribih. Poleti se njen delavnik navadno prične ob peti uri zjutraj, ter traja do poznega večera, medtem, ko pozimi več časa posveti pisanju in sebi.

Ker se drži pravila, da je naravi potrebno vrniti le dobro za vse kar iz nje črpamo, je zasadila svoj bogat zeliščni vrt in ustvarila pravo zeliščno kmetijo. 

 

Mirjam je avtorica številnih knjig, kjer najdemo praktične nasvete kako prepoznati zelišča v naravi, urediti domačo lekarno ali zeliščni vrt. Vsako leto pripravi tudi Koledar za vsak dan, ki je mali letni priročnik z nasveti, recepti, namigi za dom, vrt, nego in zdravje, v katerem je priložen tudi setveni koledar.

Izbrane sestavine

Aelitin pester nabor butičnih izdelkov ne vsebuje umetnih arom, sladil, aditivov in drugih primesi, saj vse mešanice skrbno pripravimo in pakiramo ročno ter z veliko mero ljubezni do narave.

Ker pa je njena strast tudi kuhanje je združila ta dva hobija in tako je nastalo še nakaj kuharskih priročnikov v katerih je zajeto vrsto zanimivih jedi,  bodisi z zelišči ali brez, ki so z občutkom  dekorirane in jih lahko občudujemo na fotografijah v njenih knjigah in objavah.  

Prikaži kot Seznam Seznam
Nastavi padajočo smer
po strani

12 Elementi

Prikaži kot Seznam Seznam
Nastavi padajočo smer
po strani

12 Elementi