0

Košarica

0 items - 0,00 €

V košarici nimate nobenega izdelka.

Začimbe

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
    • prazna emabalaža
    • z zgornjo odprtino za lažje doziranje
    • enostavno ponovno polnjenje
    • značilna mehiška ostra začimba iz rodu paprik
    • čili je sestavina vseh ostrih začimbnih omak (čili, tabasco), ki jih dodajamo v razne omake le po kapljicah
    • ljubitelji začinjenih jedi z njim začinjajo golaže, omake, juhe, mesni fondue in meso, pečeno na žaru
    • tipična jed, kjer čili ne sme manjkati, je "chilli con carne"
    • iz ekološke pridelave
    • sodi v fižolove, krompirjeve in gobove juhe, ričet, joto in druge močne enolončnice
    • z lovorjem začinjamo mesne in ribje marinade, golaž, ragu in paprikaš, meso divjačine in ovčetine ter žolco
    • dodajamo ga na začetku kuhanja. Ponavadi zadošča en list, ki ga, ko je jed pripravljena, odstranimo
    • pri uporabi moramo paziti, da ga ne dodamo preveč, saj lahko okus jedi postane hitro trpek in grenak
    • iz ekološke pridelave
    • idealna dišavnica za jedi iz suhih stročnic, še posebej za fižol
    • odlično se poda k vsem močnejšim jedem, krepkim enolončnicam in mastnim vrstam rib
    • dodajamo ga na začetku kuhanja. Skupaj z jedjo ga kuhamo le kratek čas
    • iz ekološke pridelave
    • začimba vloženih kumaric in lososa
    • uporabljamo ga v solatah iz krompirja, kumar, zelene in paradižnika.
    • v jedeh listov ne kuhamo, ampak jih primešamo tik pred postrežbo.
    • sodi v koprovo in krompirjevo kremno juho, smetanovo omako, prikuhe iz kumaric in paradižnika, h kuhanemu mlademu krompirčku, majonezi, sirnim namazom in solatnim prelivom za jajčne solate
    • iz ekološke pridelave
    • nepogrešljiva italijanska začimba za pice
    • origano najbolj cenijo v italijanski kuhinji,  je pa priljubljen tudi v grški kuhinji
    • uporablja se kot začimba za razne paradižnikove jedi, omake za testenine, enolončnice, pečenke in solate
    • vso svojo aromo razvija origano med kuhanjem, zato ga jedem dodamo vsaj 20 minut pred koncem kuhanja
    • iz ekološke pridelave
    • sesekljani listi peteršilja se podajo v skoraj vsako slano jed, korenina pa sodi med klasično jušno zelenjavo
    • peteršilj se dobro ujema z drugimi zelenimi dišavnicami kot so drobnjak, timijan in pehtran
    • odličen je skupaj s česnom in čebulo
    • listov peteršilja ne kuhamo, ampak jih jedem dodamo tik pred postrežbo
    • iz ekološke pridelave
    • »Družabna rastlina«, ki zelo lepo uspeva, če raste v strnjeni skupini
    • odlično se poda k vsem mesnim jedem, še posebej jedem iz mletega mesa
    • dodajamo ga v krvavice in jetrne klobase. Jedem ga dodajamo proti koncu kuhanja
    • skupaj s timijanom in lovorjevim listom oplemeniti jedi iz stročnic, obare in krepke enolončnice
    • iz ekološke pridelave
    • nepogrešljiva v paradižnikovih jedeh in jedeh iz stročnic
    • dodajamo jo malo pred koncem kuhanja, v solatne prelive pa jo dodamo že nekoliko prej, da razvije polno aromo.
    • posebno priljubljena je v italijanski (mozzarella sir s svežim paradižnikom in svežo baziliko, pokapana z olivnim oljem), francoski in grški kuhinji
    • iz ekološke pridelave
    • tipična mediteransko provansalska dišavnica
    • uporablja se v številnih jedeh iz mesa, rib in vegetarijanskih jedeh ter tudi v gobah, suhem sadju, omakah in juhah
    • dodajamo ga na začetku kuhanja. Zaradi svojega močnega okusa se timijan ujema le z ostalimi aromatičnimi zelišči kot so majaron, peteršilj in lovorjev list
    • iz ekološke pridelave
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • značilna sladka začimba za peciva
    • kot sladka začimba se dobro ujema z vaniljo, ingverjem, klinčki in kardamomom
    • janež je nepogrešljiv dišavni dodatek v drobnih pecivih (janeževi upognjenci), sladkih narastkih, pudingih, kompotih, medenjakih in janeževem kruhu. Prija tudi k mlademu grahu, korenčku, k solatam in kislemu zelju.
    • iz ekološke pridelave

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5