0

Košarica

0 items - 0,00 €

V košarici nimate nobenega izdelka.

Začimbe in sol

Padajoče
    • v jedeh iz svinjine, za gobje jedi, v nadevih za perutnino, pri jedeh iz korenja, zelja in ohrovta ter v vloženi rdeči pesi
    • dodajamo ga tudi nekaterim pecivom in kruhu
    • dobro se kombinira z vsemi začimbami iz Vzhod
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • v jedeh iz svinjine, za gobje jedi, v nadevih za perutnino, pri jedeh iz korenja, zelja in ohrovta ter v vloženi rdeči pesi
    • dodajamo ga tudi nekaterim pecivom in kruhu
    • dobro se kombinira z vsemi začimbami iz Vzhod
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • v pimentu je narava mojstrsko združila eksotične vonjave in okuse različnih tropskih začimb: klinčkov, cimeta, muškatnega oreha in popra
    • iz ekološke pridelave
    • mleti piment dajemo tudi v nekatere vrste peciv, z njim lahko začinimo mlečni riž in griz
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • s kumino začinjamo težje prebavljive jedi: zelje, svinjino, nekatere krompirjeve jedi, golaževo juho, ohrovt, rdeče zelje in rdečo peso
    • je zelo priljubljena začimba za slano pecivo
    • kumina ima zelo izrazit okus, zato dodajamo ostale začimbe le v majhnih količinah
    • zaradi izrazitega okusa uporabimo v prehrani otrok namesto celih zrn mleto kumino
    • iz ekološke pridelave
    • s kumino začinjamo težje prebavljive jedi: zelje, svinjino, nekatere krompirjeve jedi, golaževo juho, ohrovt, rdeče zelje in rdečo peso
    • je zelo priljubljena začimba za slano pecivo
    • kumina ima zelo izrazit okus, zato dodajamo ostale začimbe le v majhnih količinah
    • zaradi izrazitega okusa uporabimo v prehrani otrok namesto celih zrn mleto kumino
    • iz ekološke pridelave
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • nepogrešljiva v paradižnikovih jedeh in jedeh iz stročnic
    • dodajamo jo malo pred koncem kuhanja, v solatne prelive pa jo dodamo že nekoliko prej, da razvije polno aromo.
    • posebno priljubljena je v italijanski (mozzarella sir s svežim paradižnikom in svežo baziliko, pokapana z olivnim oljem), francoski in grški kuhinji
    • iz ekološke pridelave
    • »Družabna rastlina«, ki zelo lepo uspeva, če raste v strnjeni skupini
    • odlično se poda k vsem mesnim jedem, še posebej jedem iz mletega mesa
    • dodajamo ga v krvavice in jetrne klobase. Jedem ga dodajamo proti koncu kuhanja
    • skupaj s timijanom in lovorjevim listom oplemeniti jedi iz stročnic, obare in krepke enolončnice
    • iz ekološke pridelave
    • sesekljani listi peteršilja se podajo v skoraj vsako slano jed, korenina pa sodi med klasično jušno zelenjavo
    • peteršilj se dobro ujema z drugimi zelenimi dišavnicami kot so drobnjak, timijan in pehtran
    • odličen je skupaj s česnom in čebulo
    • listov peteršilja ne kuhamo, ampak jih jedem dodamo tik pred postrežbo
    • iz ekološke pridelave

Padajoče