• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
    Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

    FLEKSI poštnina

  • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

    Pomoč kupcem

  • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

    Garancija zadovoljstva

Razmaščeni pšenični kalčki - Moleum, 300 g

Ni na zalogi
4,72 €

Hitri Pregled

  • visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov B1, B2, B6,
  • visoka vsebnost folne kisline in mineralov,
  • vsebuje vse esencialne aminokisline in se uživa presno,
  • za dobro počutje in zdravo ščitnico,
  • za kosti in nohte,
  • za dolgotrajen občutek sitosti.

Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod. 

Pšenični kalčki imajo visoka biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki jizvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena. 

S 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov zaužijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 - 50 % potreb po esencialnih aminokislinah. Je eno redkih živil rastlinskega izvora, ki vsebuje vse esencialne aminokisline in se uživa presno.

Redno uživanje olja in pšeničnih kalčkov se priporoča:

  • vsem, ki z zdravo prehrano skrbite za svoje zdravje ter vegeterijancem in veganom,
  • vsem, ki ste izpostavljeni povečanemu stresu: športniki, ljudje, ki uživajo zdravila ali se zdravijo z radio in kemoterapijo,
  • vsem, ki imate povečane potrebe po vitaminu E: moški vseh starosti, nosečnice, doječe matere,
  • vsem, ki imate težave s kožo, ožiljem, depresijo, ščitnio, raznimi vnetji.

pšenični kalčki

Visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: Mg, Fe, Zn, K, P.

Nizka vsebnost nasičenih maščob. Brez dodanih sladkorjev. "Vsebuje naravno prisotne sladkorje". Vir niacina in selena.

Razmaščene pšenične kalčke uporabljamo surove kot samostojna jed ali kot dodatek k jogurtu, skuti, sadju in solatam z namenom uživanja hrane bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini skupine B in minerali.

Kalčke lahko uporabimo tudi kot dodatek pri peki kruha, kot nadomestek dela orehov pri peki orehove potice, za pripravo vegetarijanskih zrezkov.

Če grobo mlete kalčke zmeljemo v fino moko, jih lahko uporabimo kot nadomestek jajc pri izdelavi palačink in domačih rezancev.

Vsebuje pšenični gluten.

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun