Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani Več
- BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€FLEKSI poštnina
- Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.
Pomoč kupcem
- Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo
Garancija zadovoljstva
Razmaščeni pšenični kalčki - Moleum, 300 g
Ni na zalogi
4,72 €
Hitri Pregled
- visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov B1, B2, B6,
- visoka vsebnost folne kisline in mineralov,
- vsebuje vse esencialne aminokisline in se uživa presno,
- za dobro počutje in zdravo ščitnico,
- za kosti in nohte,
- za dolgotrajen občutek sitosti.
Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod.
Pšenični kalčki imajo visoka biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki jizvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.
S 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov zaužijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 - 50 % potreb po esencialnih aminokislinah. Je eno redkih živil rastlinskega izvora, ki vsebuje vse esencialne aminokisline in se uživa presno.
Redno uživanje olja in pšeničnih kalčkov se priporoča:
- vsem, ki z zdravo prehrano skrbite za svoje zdravje ter vegeterijancem in veganom,
- vsem, ki ste izpostavljeni povečanemu stresu: športniki, ljudje, ki uživajo zdravila ali se zdravijo z radio in kemoterapijo,
- vsem, ki imate povečane potrebe po vitaminu E: moški vseh starosti, nosečnice, doječe matere,
- vsem, ki imate težave s kožo, ožiljem, depresijo, ščitnio, raznimi vnetji.
pšenični kalčki
Visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: Mg, Fe, Zn, K, P.
Nizka vsebnost nasičenih maščob. Brez dodanih sladkorjev. "Vsebuje naravno prisotne sladkorje". Vir niacina in selena.
Razmaščene pšenične kalčke uporabljamo surove kot samostojna jed ali kot dodatek k jogurtu, skuti, sadju in solatam z namenom uživanja hrane bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini skupine B in minerali.
Kalčke lahko uporabimo tudi kot dodatek pri peki kruha, kot nadomestek dela orehov pri peki orehove potice, za pripravo vegetarijanskih zrezkov.
Če grobo mlete kalčke zmeljemo v fino moko, jih lahko uporabimo kot nadomestek jajc pri izdelavi palačink in domačih rezancev.
Vsebuje pšenični gluten.
Vaše mnenje