Novo
 • BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
  Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

  FLEKSI poštnina

 • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

  Pomoč kupcem

 • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

  Garancija zadovoljstva

Keltska sol 800g - Wagner Bioenergie

Na zalogi
4,69 €

Hitri Pregled

 • srednje groba sol
 • brez dodatkov
 • nejodirana in nerafinirana
 • za naravno vlažnostjo

Kaj je keltska sol? Keltska morska sol je sol, pridelana z južne atlantske obale Francije, tako kot druga znana francoska sol, fleur de sel, sta si tako podobni, da bi lahko rekli, da je keltska morska sol stranski proizvod fleur de sel. Oba sta ročno pridelana iz solin, kjer morska voda izhlapeva in za seboj pušča kristale soli.

Moč keltske morske soli je v barvi

Keltska morska sol je znana tudi kot sel gris, kar v prevodu pomeni siva morska sol. Barva je posledica stika z glino na dnu solin. Fleur de sel se nabira samo s površine vode, ki izhlapeva, to je tako imenovani solni cvet, ki se trži kot najboljša sol. Fleur de sel je bela. Ko je fleur de sel motena, potone pod gladino in postane keltska morska sol.

Keltska sol: bogata in slavna zgodovina

Keltska morska sol ima to ime, ker so jo prvi nabirali Kelti, ki so jo uporabljali pri pripravi hrane in včasih v lokalni medicini. Po mnenju nekaterih zgodovinarjev so Kelti prvi začeli pridobivati ​​sol v srednji Evropi. S soljo so trgovali tudi na mednarodni ravni in s tem obogateli. Migrirali so na zahod in se naučili pridobivati ​​sol iz celinskih voda. Kelti so nabirali morsko sol v Bretanji v Franciji pred prihodom starih Rimljanov in od tod tudi ime keltska sol.

Pridobivanje keltske soli

Keltska morska sol se pridobiva na podoben način kot ekstrakcija Fleur de Sel. Vsakih nekaj dni delavci (imenujejo se paludierji) z lesenimi grabljami potegnejo sol na rob ponve. Sol se nekaj časa suši, preden se odpelje v embalažo. To je dolg, tradicionalen in naraven proces, ki daje najboljšo sol.

Edinstven okus keltske morske soli

Keltska sol ima velike, vlažne kristale z opaznim škrtanjem. Slani toni so intenzivnejši od ostalih morskih soli. Zaradi tega je ena najboljših vrst soli za kuhanje. Keltsko sol lahko uporabite tudi za konzerviranje živil.

Prednosti v primerjavi z drugimi vrstami soli

Keltska morska sol vsebuje manj natrija kot druge vrste soli. Ima manj natrija, ker je sestavljena iz več mineralov in vsebuje manj nečistoč v primerjavi s kuhinjsko soljo. Velika verjetnost je, da boste v običajni kuhinjski soli našli umetne dodatke. Keltska morska sol vsebuje bistveno več železa in kalcija kot namizna sol in je odlična alternativa običajni kuhinjski soli.

Keltska sol kot mokra sol

Mokre soli, kot je keltska sol, so cenjene kot končne soli, ker se ne stopijo tako hitro kot suha sol. Vlaga preprečuje, da bi se hrana izsušila. Uporabite ga lahko za zrezke, dušeno ali ocvrto zelenjavo ali v solati. Uporabite ga lahko tudi kot kuhinjsko sol. Uporabite ga za aromatiziranje vode ali juhe za testenine. Slan vidik je lahko prevladujoč in poudarja številne rahlo začinjene jedi.

Kakšni so drugi načini uporabe keltske soli?

Keltska sol dela čudeže tudi izven kuhinje. V kopeli lahko uporabite sivo morsko sol. Če raztopite keltsko morsko sol v nekaj kopalne vode, se lahko sprostite in se počutite popolnoma osveženi. podpira sposobnost regeneracije kože, keltska morska sol pa ima učinek, primerljiv z jodom. Grgranje čiste vode in keltske soli ima lahko na primer tudi pomirjujoč učinek na grlo.

Keltska morska sol, grobo mleta

Sol uporabite za kuhanje, gotove jedi, ribe, meso,....

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun
Keltska sol 800g - Wagner Bioenergie