• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
  Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

  FLEKSI poštnina

 • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

  Pomoč kupcem

 • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

  Garancija zadovoljstva

MEGA HYDRATE Dr. Patrica Flanagana - prehransko dopolnilo - Institut.0 d.o.o., 19g (60 tablet)

Na zalogi
46,99 €

Hitri Pregled

 • Megahydrate™ je mineralni prašek, ki »oživi« vodo.
 • Glavna učinkovina v MegaHydrate™ je tako silicijev hidrid (SiOH-). Običajni vir anionskega vodika (H-) so sveže sadje in zelenjava ter sveži sokovi. A MegaHydrate™ je mnogo bogatejši vir tega vodika, saj kozarec z njim oživljene vode vsebuje več anionskega vodika kot 10.000 kozarcev najboljšega svežega soka.

Kaj je MegaHydrate?

Megahydrate™ je mineralni prašek, ki »oživi« vodo. Telo odraslega človeka je sestavljeno iz 70%, vode, a voda v živih organizmih je drugačna kot običajna pitna voda; je antioksidantska in ima nižjo površinsko napetost. V neživi naravi imajo te lastnosti le nekatere pitne vode. Med njimi je najbolj znana pitna voda himalajskega ljudstva Hunza, znanega po številnih stoletnikih. Prehranski dodatek Megahydrate™ poustvarja vodo, kakršna je voda Hunza (več o tem v knjižici dr. Ostana: Hunza voda…, 2012) . Vsebuje zelo majhne silicijeve minerale (koloide). Zaradi njih ima voda nižjo površinsko napetost od običajne in postane bolj »močljiva«, s čimer pridobi za življenje nujne transportne sposobnosti. Poleg tega je v silicijevih koloidih shranjeno zelo veliko vodikovih negativnih ionov (H-), ki se v dotiku z vodo sproščajo vanjo. To daje vodi antioksidantske sposobnosti. Glavna učinkovina v MegaHydrate™ je tako silicijev hidrid (SiOH-). Običajni vir anionskega vodika (H-) so sveže sadje in zelenjava ter sveži sokovi. A MegaHydrate™ je mnogo bogatejši vir tega vodika, saj kozarec z njim oživljene vode vsebuje več anionskega vodika kot 10.000 kozarcev najboljšega svežega soka. Veliko znanstvenih člankov potrjuje, da je silicijev hidrid netoksičen in varen kot prehransko dopolnilo (Carlise, 1982, Flanagan, Purdy-Lloyd, 1999, Purdy-Lloyd et al. 2001, Stephanson, Flanagan, 2004). MegaHydrat™ ne povzroča negativnih stranskih učinkov niti v odmerkih, ki večkratno presegajo priporočene (Hsu et al., 2010).

 

 

Za otroke, starejše in ošibele

Zaradi premalo sadja in zelenjave v prehrani večine ljudi, njegove osiromašene kakovosti, učinkov splošnega onesnaževanja okolja, stresnega življenja in drugih vzrokov, potrebujemo vsi boljšo zaščito pred prostimi radikali. Ti so glavni vir staranja in sodobnih kronično- degenerativnih bolezni. Znanstveni preizkusi so pokazali, da silicijev hidrid zelo učinkovito nevtralizira različne vrste prostih radikalov (Stephanson, Stephanson, Flanagan, 2002, Stephanson, Stephanson, Flanagan, 2003) in da omogoča do 6 kratno povečanje razpoložljive energije (ATP) (Stephanson, Flanagan, 2004b). Zato je njegovo uživanje priporočljivo, zlasti ko smo ostareli in/ali ošibeli. Znano je, da je v krvi 40 do 50 let starega človeka približno 100 krat manj antioksidantskega vodika kot pri zdravem dvajsetletniku. Takrat je zlepljenost krvničk in drugih celic večja kot v mladosti; to povzroča dehidriranost celic, poslabšuje vnos hranil vanje in izločanje strupov iz njih. Flanaganovi silicijevi koloidi preverjano zmanjšujejo te probleme. Zlasti mlade pa (je poleg) tega pomembno uživanje silicija, ker je pomemben pri rasti (kosti in hrustanca).

Za športnike in pri velikih psihofizičnih obremenitvah nasploh

Športniki, rekreativci in ljudje, ki opravljajo težja fizična dela, potrebujejo bolj učinkovito proizvodnjo energije v celicah. Kot rečeno, silicijev hidrid preverjeno povečuje proizvodnjo ATP – »goriva« celic pri manjši porabi energetskih virov (glukoze) (Stephanson, Flanagan, 2004). Priporočljiv je tudi pri povečanem umskem naporu, saj so možgani naš največji porabnik energije. Poleg tega zmanjšuje koncentracijo mlečne kisline v organizmu po fizičnem naporu (Purdy-Lloyd et al. 2001), torej omogoča hitrejše razstrupljanje in regeneriranje po športni aktivnosti.

Za izboljšanje prehrane obolelih

MegaHydrate™ ni zdravilo, pač pa prehransko dopolnilo. Zato ne zdravi bolezni. Z njim izboljšana prehrana pa normalizira delovanje celic, kar je pomembno tudi za delovanje obolela organizma. Zdravnik, dr. Ron Meyers, ki je med prvimi priporočal Flanaganov silicijev hidrid svojim pacientom, opaža, da je to lahko blagodejno pri zmanjševanju bolečin, pri premagovanju vnetij in pri nekaterih kronično degenerativnih obolenjih (Meyers, 2005).

Plastenka vsebuje 60 kapsul. Vsaka kapsula vsebuje kot glavno sestavino posebno zmes silicijevega hidrida (300 mg). V njej je kalijev citrat, silicij, kalijev karbonat, oleinska kislina in vodikovi negativni ioni. Poleg tega vsebuje 10 mg vitamina C (v obliki askorbinskega palmitata).

Priporočljivo je uživanje 2-4 kapsul dnevno. Pri ošibelosti začnemo z manjšim dnevnim odmerkom, da preprečimo morebitne začetne težave razstrupljanja (začetne glavobole, slabosti, slabo počutje…) in ga postopoma povečujemo. Pri obolenjih oz. če uživate zdravila, se je pred uporabo Megahydrte (kot pri vsakem prehranskem dodatku), potrebno posvetovati z zdravnikom.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun
MEGA HYDRATE Dr. Patrica Flanagana - prehransko dopolnilo - Institut.0 d.o.o., 19g (60 tablet)