• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
    Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

    FLEKSI poštnina

  • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

    Pomoč kupcem

  • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

    Garancija zadovoljstva

Jelenova sol - BIOVEGAN, 20g (za pribl. 2 kg moke)

Na zalogi
1,80 €

Hitri Pregled

  • za rahljanje težkega testa, ki se naj bi dvignilo ne pa
  • za krhko testo, medenjake, medene kolače, makarone
  • BREZ GLUTENA
  • EKOLOŠKO
  • VEGANSKO
7% CASH BACK

Vitavegan jelenova sol služi za rahljanje težkega testa, ki bi se naj dvignilo ne pa razširilo. Zelo primerna za krhko testo, medenjake, medene kolače, makrone, trde in mehke kekse ter biskvit.

Priprava: uporaba jelenove soli povzroči, da se nizka testa dvignejo in postanejo bolj rahla. Ob sočasni uporabi pepelike se testo tudi razširi. Obeh sestavin ne dodajte v moko istočasno, temveč jih eno za drugo vmešajte v testo. Zaradi učinka obeh, bi lahko prišlo do omejenega delovanja. Preden jelenovo sol dodate testu jo raztopite v vodi (1 čž jelenove soli na 1 jž vode).

Recept: američani (peščeni piškoti – fotografija na prvi strani vrečke): 100 g margarine, 100 g trsnega sladkorja, 1 vrečka Biovegan vaniljevega sladkorja, 2 žlici sojinega mleka, 4 žlice vode, sol, 4 žlice riževega mleka, 1 vrečka Biovegan vaniljevega pudinga, 125 g ajdove moke, 125 g riževe moke, 5 g Vitavegan jelenove soli. Za preliv: 200 g sladkorja v prahu, voda, limonin sok, Biovegan rožičev prah. Vitavegan jelenovo sol stopite v čajni žici vode. Zmešajte vse sestavine in oblikujte okrogle piškote. Naložite jih na 2 pekača obložena s papirjem za peko (med piškoti naj bo dovolj prostora, saj se razširijo). Pecite na sredini ogrete pečice pri 190°C, pribl. 15 min, da dosežejo zlatorjavo barvo. Pustite, da se ohladijo. Zmešajte 200 g sladkorja v prahu z nekaj vode in limoninim sokom (za rjav preliv dodajte nekaj rožičevega prahu). S tem namažite piškote.

Proizvaja: Biovegan GmbH, Nemčija Zastopa in prodaja: Biotopic d.o.o., Cvetlična ul.9,Celje

Sestavine: amonijev hidrogenkarbonat

Priprava: uporaba jelenove soli povzroči, da se nizka testa dvignejo in postanejo bolj rahla. Ob sočasni uporabi pepelike se testo tudi razširi. Obeh sestavin ne dodajte v moko istočasno, temveč jih eno za drugo vmešajte v testo. Zaradi učinka obeh, bi lahko prišlo do omejenega delovanja. Preden jelenovo sol dodate testu jo raztopite v vodi (1 čž jelenove soli na 1 jž vode).

Recept: američani (peščeni piškoti – fotografija na prvi strani vrečke): 100 g margarine, 100 g trsnega sladkorja, 1 vrečka Biovegan vaniljevega sladkorja, 2 žlici sojinega mleka, 4 žlice vode, sol, 4 žlice riževega mleka, 1 vrečka Biovegan vaniljevega pudinga, 125 g ajdove moke, 125 g riževe moke, 5 g Vitavegan jelenove soli. Za preliv: 200 g sladkorja v prahu, voda, limonin sok, Biovegan rožičev prah. Vitavegan jelenovo sol stopite v čajni žici vode. Zmešajte vse sestavine in oblikujte okrogle piškote. Naložite jih na 2 pekača obložena s papirjem za peko (med piškoti naj bo dovolj prostora, saj se razširijo). Pecite na sredini ogrete pečice pri 190°C, pribl. 15 min, da dosežejo zlatorjavo barvo. Pustite, da se ohladijo. Zmešajte 200 g sladkorja v prahu z nekaj vode in limoninim sokom (za rjav preliv dodajte nekaj rožičevega prahu). S tem namažite piškote.

Lahko vsebuje sledi sezama, zenfa in sojinega lecitina.
Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun
Priporočamo še
Jelenova sol - BIOVEGAN, 20g (za pribl. 2 kg moke)