• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
  Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

  FLEKSI poštnina

 • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

  Pomoč kupcem

 • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

  Garancija zadovoljstva

Čičerika v zrnu BIO - Davert, 500g

Ni na zalogi
3,07 €

Hitri Pregled

 • iz najboljših bio surovin
 • iz pravične trgovine
 • vegansko

 

Čičerika je z bogato hranilno vrednostjo, velikim energetskim potencialom in preprostostjo priprave več kot popoln nadomestek mesa. Ravno zato je čičerika nadvse priporočana hrana na jedilniku vegetarijancev in veganov.

 

Čičerika in zdravilne lastnosti

S 25-odstotno vsebnostjo beljakovin, med njimi lizina in treonina, 60 odstotki ogljikovih hidratov, s koristnimi maščobami (4,5 odstotka) in bogastvom vitaminov ter mineralov vam s čičeriko na jedilniku ni potrebno dodajati nobenih drugih hranil. Porcija čičerike bo vaše telo obogatila z vitamini A , B1, B2, B3, C, D, E ter z železom, fosforjem, cinkom, manganom, kalijem, kalcijem in magnezijem. Po zaslugi prehranskih vlaknin pospešuje prebavo in veže strupe iz črevesja. Poleg tega čičerika pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa, s čimer poskrbi za optimalno delovanje ledvic. Glikemični indeks čičerike se giblje med 28 in 32, zato je uživanje čičerike priporočljivo tudi za sladkorne bolnike. V skladu z rezultati nekaterih raziskav celo preprečuje razvoj sladkorne bolezni. Uživanje čičerike naj bi bilo koristno tudi pri preprečevanju razvoja bolezni srca in ožilja. Z rednim uživanjem nižamo raven ‘slabega’ holesterola v telesu.

 

Proizvaja: Davert Gmbh,  Nemčija  
Distribucija: Biotopic d.o.o., Cvetlična ul.9,Celje

čičerika iz kontr.biološke pridelave
Osnovni recept: 12 ur namakamo zrnje v vodi, kuhamo jih 60-90 min. Proti koncu kuhanj solimo.
Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun