• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
  Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

  FLEKSI poštnina

 • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

  Pomoč kupcem

 • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

  Garancija zadovoljstva

Floradix floravital - Salus, 250 ml

Na zalogi
16,59 €

Hitri Pregled

 • Floradix Floravital tekoče železo z vitamini vsebuje organsko železo (II) v obliki železovega glukonata in vitamine B1, B2, B6, B12 in C
 • Vitamini B2, B6, B12 in C pomagajo zmanjšati utrujenost in izčrpanost
 • Železo ima poleg omenjenih dobrobiti  vlogo tudi pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina.
 • Na zadosten vnos železa naj bodo še posebno pozorne ženske v rodni dobi, zlasti v času nosečnosti in dojenja, mladostniki, starostniki, vegetarijanci, vegani in aktivni športniki.
 • BREZ GLUTENA
 • BREZ LAKTOZE

Floradix Floravital tekoče železo z vitamini vsebuje organsko železo (II) v obliki železovega glukonata in vitamine B1, B2, B6, B12 in C.

Ne vsebuje alkohola, konzervansov, barvil in umetnih sladil. Je brez laktoze, glutena in kvasa. Primeren je za vegetarijance in vegane.  

Vitamini B2, B6, B12 in C pomagajo zmanjšati utrujenost in izčrpanost ter pripomorejo k sproščanju energije pri presnovi. Železo ima poleg omenjenih dobrobiti  vlogo tudi pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina. Vitamina B6 in B12 sodelujeta pri nastajanju rdečih krvničk, vitamin B2 pa pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk. Poleg tega vitamin C povečuje absorpcijo železa.

Na zadosten vnos železa naj bodo še posebno pozorne ženske v rodni dobi, zlasti v času nosečnosti in dojenja, mladostniki, starostniki, vegetarijanci, vegani in aktivni športniki.

Naraven tonik z železom, vitamini in rastlinskimi izvlečki železo v obliki, ki se najbolje absorbira primeren tudi za nosečnice in otroke od prvega leta starosti brez konzervansov, umetnih barvil, sladkorja, alkohola, glutena in kvasa ne povzroča prebavnih težav proizvaja Salus Haus, prvi dobitnik certifikata za ekološko proizvodnjo.

 

Proizvajalec: Salus  Haus

10 ml tonika vsebuje         RDA [%]     UL
        Odrasli     Nosečnost     Dojenje     Otroci     Odrasli
železo            9 mg     64     33     100     100     45 mg
vitamin B1     0,8 mg     57     57     57     133     nd
vitamin B2     0,8 mg     50     57     50     133     nd
vitamin B6     0,8 mg     40     42     40     133     100 mg
vitamin B12    0,8 µg     80     31     29     80     nd
vitamin C        10 mg     17     12     8     50     2000 mg

Druge sestavine:

vodni izvlečki hibiskusa, janeža, špinače, kamilice in šipka, zmes naravnih sadnih koncentratov rdečega grozdja, hruške, črnega ribeza, češnje, robidnice in korenja.

Uporaba in odmerjanje:

Polovico merilnega pokrovčka (10 ml) popijte dvakrat na dan na prazen želodec, pol ure pred jutranjim in večernim obrokom. Otroci, stari od 1 do 5 let: eno čajno žličko (po 5 ml) na dan. Otroci, stari od 5 do 12 let: dve čajni žlički na dan. Za popestritev okusa tonik zmešajte s sadnim sokom ali pa ga razredčite z vodo. Sočasno uživanje izdelkov z drugimi minerali (kalcij, magnezij, cink) moti absorpcijo železa, zato jih nikoli ne uživamo skupaj s tonikom Floradix Floravital. Med uživanjem tonika in morebitnimi drugimi vitaminsko-mineralnimi dodatki naj pretečeta vsaj 2 uri.

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun
Floradix floravital - Salus, 250 ml