• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
    Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

    FLEKSI poštnina

  • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

    Pomoč kupcem

  • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

    Garancija zadovoljstva

4 žitna polnozrnata moka brez glutena - Werz, 1 kg

Ni na zalogi
7,45 €

Hitri Pregled

7% CASH BACK

Podjetje Naturkorn Mühle Werz obstaja že 50 let in proizvaja brezglutenkse, biološke izdelke že preko 25 let, za katere je prejelo številne nagrade o kakovosti. Zadnjih 9 let so bili nagrajeni za najbolj kakovostne izdelke brez glutena v Nemčiji. Izdelki so primerni za ljudi s: cekalijo, za ljudi, občutljive na jajca in mleko, za otroke za vse, ki se izogibajo sladkorju in izdelkom iz bele pšenične moke. Prednosti: biološka pridelava ( brez pesticidov, kemikalij, škropiv ), brez trsnega sladkorja, brez aditivov in konzervansov, iz polnozrnate moke, brez mleka in jajc, vsi izdelki so iz sveže pripravljene polnozrnate moke.

 

Proizvaja: Naturkorn Mühle WERZ, Nemčija

Zastopa in prodaja: Biotopic d.o.o., Cvetlična ul.9,3000 Celje, tel: 03/5441631.

4-žitna polnozrnata moka 97% (riž*, koruza*, proso*, ajda*), sredstvo za vzhajanje: rožičeva moka;

* iz kontr. biološke pridelave

DE-007-Öko-Kontrollstelle

 

Hranilna vrednost za 100 g izdelka:

  • energijska vrednost: 1381 KJ/ 330 kcal,
  • beljakovine: 8,2 g,
  • ogljikovi hidrati: 67,1 g,
  • maščoba: 2,7 g,
  • 1 BE = 17,9 g.

RECEPT za pripravo polnozrnatega kruha:


450 g mlačne vode (ca. 25° C) damo v posodico, dodamo 20 g kvasa, 5 g soli, 1 žlico kisa,1 žličko medu, 500 g Werz 4-žitne polnozrnate moke pomešamo s kuhalnico in ca. 3 minute gnetemo. Pekač namažemo z oljem, položimo vanj testo, ga poravnamo in namažemo z oljem. Pustimo ga stati 30 minut, da testo naraste za 1/4. Ko
naraste, ga z ostrim nožem narežemo na 1 cm debele rezine. Pečemo ga na 220° C, 10 minut. Po 10 minutah damo pečico na 190° C.

 

Skupni čas pečenja: 50 minut

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun