Spletno mesto uporablja piškotke za zagotovitev najboljše izkušnje na naši spletni strani Več
- BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€FLEKSI poštnina
- Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.
Pomoč kupcem
- Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo
Garancija zadovoljstva
Agar agar, želirno sredstvo - Biovegan, 100 g
Na zalogi
11,98 €
Hitri Pregled
- Rastlinsko želirno sredstvo
Čisto rastlinsko želirno sredstvo za pripravo sadnih namazov, glazur za torte, zelenjavne aspike ali čvrste jedi. Alternativa želatini.
želirno sredstvo agar agar*
* iz kontrol. biol. pridelave
Hranilne vrednosti na 100 g:
- energijska vrednost: 720 kJ/172 kcal,
- maščobe: <0,5 g (od tega nasičene maščobe: 0,1 g),
- ogljikovi hidrati: <0,5 (od tega sladkorji: <0,1 g),
- vlaknine: 86 g,
- beljakovine: <0,5 g,
- sol: 1,3 g.
Doziranje: Približno 1 zvrhana žlička (3,5 g) ustreza približno 6 lističem želatine in želira 500 ml tekočine. Prilagodite odmerek glede na želeno čvrstost.
Priprava tople mase:
3,5 g agar agarja zmešajte s 100 ml tekočine do gladkega, nato pa vmešajte v preostalo tekočino (400 ml). Pustite, da mešanica rahlo vre 2 minuti, nato pa pustite, da želira v hladilniku 3 ure.
Priprava za hladne jedi:
3,5 g agar agarja zmešajte s 100 ml tekočine do gladkega in med mešanjem pustite vreti 1 minuto. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato postopoma dodajamo hladne sestavine in premešamo. Nato pustimo 3 ure želirati v hladilniku.
Opomba: Agar Agar želira, ko je ohlajen pod 35 °C.
Vaše mnenje
Priporočamo še