0

Košarica

0 items - 0,00 €

V košarici nimate nobenega izdelka.

Olje, kis, začimbe

Padajoče
    • v jedeh iz svinjine, za gobje jedi, v nadevih za perutnino, pri jedeh iz korenja, zelja in ohrovta ter v vloženi rdeči pesi
    • dodajamo ga tudi nekaterim pecivom in kruhu
    • dobro se kombinira z vsemi začimbami iz Vzhod
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • v jedeh iz svinjine, za gobje jedi, v nadevih za perutnino, pri jedeh iz korenja, zelja in ohrovta ter v vloženi rdeči pesi
    • dodajamo ga tudi nekaterim pecivom in kruhu
    • dobro se kombinira z vsemi začimbami iz Vzhod
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • v jedeh iz svinjine, za gobje jedi, v nadevih za perutnino, pri jedeh iz korenja, zelja in ohrovta ter v vloženi rdeči pesi
    • dodajamo ga tudi nekaterim pecivom in kruhu
    • dobro se kombinira z vsemi začimbami iz Vzhod
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • tretja najdražja začimba na svetu
    • iz ekološke pridelave
    • močno dišeči in pekoči posušeni cvetni popki dišečega klinčevca
    • s svojim toplim vonjem napolni prostor in ustvari praznično vzdušje
    • pogosto dodajamo k božično-novoletnemu pecivu, sadnim solatam, likerjem, kavi
    • cimet uporabljamo predvsem pri pripravi sladkih in sadnih jedi
    • s celim cimetom odišavimo in začinimo kompote, mlečne pijače in kuhano vino, mletega pa dodajamo v pecivo in razne mlečne in močnate jedi
    • uporabljamo ga tudi za posip sadnih cmokov
    • cimetove palčke dodajamo vročim napitkom - kavi, kuhanemu vinu in vroči čokoladi za boljšo aromo
    • iz ekološke pridelave
    • s kumino začinjamo težje prebavljive jedi: zelje, svinjino, nekatere krompirjeve jedi, golaževo juho, ohrovt, rdeče zelje in rdečo peso
    • je zelo priljubljena začimba za slano pecivo
    • kumina ima zelo izrazit okus, zato dodajamo ostale začimbe le v majhnih količinah
    • zaradi izrazitega okusa uporabimo v prehrani otrok namesto celih zrn mleto kumino
    • iz ekološke pridelave
    • s kumino začinjamo težje prebavljive jedi: zelje, svinjino, nekatere krompirjeve jedi, golaževo juho, ohrovt, rdeče zelje in rdečo peso
    • je zelo priljubljena začimba za slano pecivo
    • kumina ima zelo izrazit okus, zato dodajamo ostale začimbe le v majhnih količinah
    • zaradi izrazitega okusa uporabimo v prehrani otrok namesto celih zrn mleto kumino
    • iz ekološke pridelave
    • sodi v fižolove, krompirjeve in gobove juhe, ričet, joto in druge močne enolončnice
    • z lovorjem začinjamo mesne in ribje marinade, golaž, ragu in paprikaš, meso divjačine in ovčetine ter žolco
    • dodajamo ga na začetku kuhanja. Ponavadi zadošča en list, ki ga, ko je jed pripravljena, odstranimo
    • pri uporabi moramo paziti, da ga ne dodamo preveč, saj lahko okus jedi postane hitro trpek in grenak
    • iz ekološke pridelave
    • značilna mehiška ostra začimba iz rodu paprik
    • čili je sestavina vseh ostrih začimbnih omak (čili, tabasco), ki jih dodajamo v razne omake le po kapljicah
    • ljubitelji začinjenih jedi z njim začinjajo golaže, omake, juhe, mesni fondue in meso, pečeno na žaru
    • tipična jed, kjer čili ne sme manjkati, je "chilli con carne"
    • iz ekološke pridelave
    • začimba vloženih kumaric in lososa
    • uporabljamo ga v solatah iz krompirja, kumar, zelene in paradižnika.
    • v jedeh listov ne kuhamo, ampak jih primešamo tik pred postrežbo.
    • sodi v koprovo in krompirjevo kremno juho, smetanovo omako, prikuhe iz kumaric in paradižnika, h kuhanemu mlademu krompirčku, majonezi, sirnim namazom in solatnim prelivom za jajčne solate
    • iz ekološke pridelave
    • nepogrešljiva italijanska začimba za pice
    • origano najbolj cenijo v italijanski kuhinji,  je pa priljubljen tudi v grški kuhinji
    • uporablja se kot začimba za razne paradižnikove jedi, omake za testenine, enolončnice, pečenke in solate
    • vso svojo aromo razvija origano med kuhanjem, zato ga jedem dodamo vsaj 20 minut pred koncem kuhanja
    • iz ekološke pridelave
    • sesekljani listi peteršilja se podajo v skoraj vsako slano jed, korenina pa sodi med klasično jušno zelenjavo
    • peteršilj se dobro ujema z drugimi zelenimi dišavnicami kot so drobnjak, timijan in pehtran
    • odličen je skupaj s česnom in čebulo
    • listov peteršilja ne kuhamo, ampak jih jedem dodamo tik pred postrežbo
    • iz ekološke pridelave

Padajoče