• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
  Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

  FLEKSI poštnina

 • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

  Pomoč kupcem

 • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

  Garancija zadovoljstva

Črni sezam - neluščen bio - RUSCHIN, 400g

Ni na zalogi
7,99 €

Hitri Pregled

 • iz biološke pridelave
 • ima naravno kombinacijo organsko vezanih kalcija in magnezija

Obstaja več vrst sezama. Črni sezam je najbolj aromatičen in ima najbolj dragoceno vsebinsko sestavo med vsemi sezami. Črni sezam je najbolj dragocen prasezam, ki raste pod Himalajo. Gojijo ga domačini v povsem neoporečnem okolju. Sezam prištevamo med najstarejše gojene kulture, tako kot konopljo. Omenjen je v papirusu iz Liberije, ki izhaja iz leta 1800 pr.n.š. Sezam je prišel iz Indije in Afrike na Mediteran, Japonsko in Kitajsko ter v Južno Ameriko. Imenovali so ga »črno zlato«.

 

Danes so največji pridelovalci sezama Kitajska, Honduras, Nikaragva, Ekvador in Egipt. Sezamova semena so majhna, jajčaste oblike, lahko so bela, bledo rumena, rdeča, rjava ali črna. Po izročilu starokitajskega zdravilstva ima črni sezam izrazito prednost pred mlečnimi izdelki. Uživanje mlečnih izdelkov povzroči namreč obremenitev telesa zaradi prevelike količine vlažnosti in sluzi. Uživanje črnega prasezama (sezamovega krepčila) ima dobre rezultate tudi zato, ker ima odlično naravno kombinacijo organsko vezanih kalcija in magnezija, ki sta pomembna za naše kosti. Poleg krepitve kosti pri starejših, ga lahko zelo koristno uporabljamo pri otrocih v času rasti.

 

Pri nosečnicah pa črni sezam preprečuje pomanjkanje kalcija in s tem pojav manjše gostote kosti pri dojenčku. Črni sezam se torej ponaša z enkratno sestavo življenjsko pomembnih naravnih gradnikov za človeški organizem. Za ohranitev zdravja in za lepotilno nego zato poiščite le črni prasezam. Črni sezam vsebuje več kot 55% olja, bogat pa je tudi z železom, natrijem, magnezijem, kalcijem, kalijem, cinkom, selenom, vitaminom A in vitamini B kompleksa. Ker je bogat s kalcijem in magnezijem, ga priporočajo ljudem, ki ne jedo mesa in mleka.

 

Proizvaja: Ruschin GmbH, Nemčija
Distribucija: Biotopic d.o.o., Cvetlična ul.9,Celje

Sestavine: biološki črni sezam DE-024-Oko-Kontrollstelle
Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun