Dobra specialiteta z malimi črnimi pikicami.

 

Črni sezam se ponaša z enkratno sestavo življenjsko pomembnih naravnih gradnikov za človeški organizem: bogat z železom, magnezijem, kalcijem in cinkom. 

 

Sestavine:

► njoki

► 4 sveži paradižniki (lahko tudi omaka)

► olive

črni sezam BioLUX

konopljino olje

sol

poper

► origano

► sir

česen

 

 

Postopek:

V ponev nalijte malo konopljinega olja, dodajte nasekljan česen in malo popražite. Dodajte sveže narezane paradižnike, sol, poper in origano.

Počakajte, da spustijo malo vode, po želji dodajte še paradižnikovo mezgo.

 

Na kolobarje narežite olive, sir pa na koščke ter jih dodajte v ponev. Neprekinjeno mešajte na zmernem ognju. Dodajte še črni sezam in mešajte 15 minut. V loncu že vrele vode dodajte še njoke in počakajte, da priplavajo na površje.

Jed je gotova. Po želji dodajte še malo peteršilja.

 

Pa dober tek!