Čokoladni kolač lahko pripravimo na več načinov, spodaj pa sem napisala 2 osnovna recepta.

 

OSNOVNI RECEPT z jajci

Potrebujete:

► 200 g masla

► 2 jajci

125 ml mleka

mešanica moke za čokoladne kolačke

Pečico segrejte na 175°C. Mešajte 200 g zmehčanega masla, dokler ni puhasto, potem dodajte 2 jajci in 125 ml mleka (počasi mešajte). Vmešajte mešanico moke za čokoladne kolačke ter zmes vlijte v pomaščen pekač (20 x 20 cm) - pogladite.

Pečite približno 20-25 minut in nato pustite, da se dobro ohladi v pekaču. Narežite na koščke in uživajte.

  

OSNOVNI RECEPT brez jajc

Potrebujete:

► 2 čajni žlički rožičeve moke ali 100 g pretlačene banane

100 ml sončničnega olja

100 ml mandljevega ali lešnikovega ali sojinega napitka ali vode

Zmešajte 2 čajni žlički rožičeve moke (ali 100 g pretlačene banane), 100 ml sončničnega olja in 100ml mandljevega, lešnikovega, sojinega mleka ALI vode. Vmešajte mešanico moke za čokoladne kolačke ter zmes vlijte v pomaščen pekač (20 x 20 cm) - pogladite.

Pečite približno 20-25 minut in nato pustite, da se dobro ohladi v pekaču. Narežite na koščke in uživajte.

 

Pa DOBER TEK! ;)