• BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 50€
    Za vsak € nakupa je poštnina manjša za 0,10€

    FLEKSI poštnina

  • Letos je že 24 let odkar smo odprli prvo trgovino. V kolikor potrebujete pomoč pri naročanju vam z našimi izkušnjami z veseljem pomagamo na tel. št. 040 431 972.

    Pomoč kupcem

  • Ponujamo 30 dnevno garancijo na kvaliteto in zadovoljstvo

    Garancija zadovoljstva

Ferment za pripravo jogurta LACTO PRO® , 3x25g– do 15 litrov, MY.YO

Ni na zalogi
7,90 €

Hitri Pregled

  • svež, kremen & naraven
  • brez umetnih sestavin
  • za do 15 litrov
7% CASH BACK

My.Yo jogurt ferment LACTO PRO®.

Aktivno in živahno uživanje

Popolnoma dozoreli jogurt My.Yo vsebuje veliko aktivnih jogurtovih bakterij (Lactobacillus acidophilus in bifido kulture). Lepo je, če so ti mali pomočniki vključeni v vaš jogurt.

Zakaj bi sploh delali jogurt?

Sveže narejen jogurt ima preprosto neprimerljivo okusen okus. Svežina pa je pomembna tudi za pozitiven učinek jogurta. Ker je jogurt bolj svež, bolj aktivni so malo aktivni pomočniki. In potem ste lahko srečni, da aktivno pomagate preprečiti nepotrebne odpadke. Ste že kdaj pomislili, koliko plastičnih skodelic se vam v življenju nabira z uživanjem jogurta? 

  • Zelo aktiven in poln življenja
  • Za pripravo 1 litra jogurta LACTO PRO® je potrebna ena vrečka jogurtovega fermenta
  • Končni jogurt je mogoče cepiti do 4-krat, zadostuje en paket do 15 litrov jogurta (3-paket)
  • Primerno za kravje mleko (pasterizirano, UHT mleko, kuhano direktno mleko, mleko brez laktoze) in sojine pijače
  • Obogaten z velikim številom živih laktobakterij
  • Nizka vsebnost kalorij, maščobe in holesterola
  • Brez umetnih ali živalskih dodatkov
  • 100% naravno pripravljen jogurt
  • Jogurt lahko hranite v hladilniku do 10 dni

Sestavine: Bio maltodekstrin* (min.95%), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus,LA-5 IN bb-12

* iz kontrolirane biološke pridelave.

Kontrolira:DE-ÖKO-013

Kmetijstvo: izven EU.

Povprečna hranilna vrednost za 100g:

  • energija: 504kJ/120 kcal
  • maščobe: 0g
  • ogljikovi hidrati: 24g (od tega sladkorji: <10g)
  • prehranske vlaknine: >85g
  • beljakovine: <0,01g
  • sol: 0g.

Proizvaja: Metafood, Eschenheimer Anlage 18, D-60318 Frankfurt, NemčijaProdaja

PRIPRAVA:
1.) v My.Yo posodo za pripravo jogurta vlijte 1 l mleka (sobna temparatura) in vsebino ene vrečke (zgornja posoda).
2.) Pokrijte s pokrovom.
3.) V spodnji del posode vlijte 3/4 l kuhane vode, vstavite vrhnjo posodo z mlekom in fermentom, pokrijete s pokrovom.
4.) Pustite stati 12-14 ur. Jogurt je gotov!


Priprava brez My.YO posode:
Zmešajte 1 vrečko fermenta z 1l mleka in pustite stati 12-14 ur pri temparaturi 38-42 *C.


Pri ponovni izdelavi jogurta uporabite 100ml že narejenega jogurta (starega največ 3 dni), premešajte z 1l mleka, nadaljna priprava je
enaka.

 

Vaše mnenje
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo, prijavite se ali ustvarite račun